Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vama lansează piesa "Pe de rost"

pe_de_rost_fb_1200x627.jpg

Vama lanseaza piesa "Pe de rost"
Vama lanseaza piesa "Pe de rost"
Sursa imaginii: 
Facebook, pagina trupei Vama.

Piesa va fi prezentată în premieră pe internet, joi 6 iunie la ora 20, pe pagina de Youtube a trupei Vama.

 

Despre aceasta noutate muzicală, Tudor Chirilă spune: "E un cântec care leagă două generații. Generația noastră si generația actuală de elevi de liceu. E trist că acest cântec leagă două generații, dar în același timp, cred că orice cântec poate să dea un ton la schimbare, să dea de gândit. Cumva, asta ne dorim cu acest cântec, să dăm puțin de gândit felului în care privim copiii, cum ne uităm la ei, cum se uită ei la noi, ce relație avem unii cu alții. Este copilul în centrul societății noastre? Sunt întrebări pe care le-am pus cumva, în acest cântec. El nu este un cântec politic, nu e un cântec social. E un cântec. Suntem niște menestrei și ne exprimăm ca atare. Dar, încă mă încăpățânez să cred, chiar dacă muzica nu poate schimba lumea, poate să dea puțin de gândit."

În 2018, Vama a lansat, cu doar o zi înainte de protestul diasporei de la București pe 10 august, o melodie cu un puternic mesaj pentru românii plecați din țară. Piesa numită "În țara-n care m-am născut" este de fapt un cover după cântecul cu același nume al lui Jean Moscopol, un cântăreț interbelic, care a părăsit România în 1945, decedat în exil.

 

 

În 2017 Vama a lansat al treilea album al trupei, primul album exclusiv în limba engleză. Albumul numit "Better" este rezultatul colaborării dintre Vama și producătorul muzical englez, James Lewis.

 

 

"Memories now" și "Ghosts At War" sunt piese single lansate pe acest produs discografic. Vama este una dintre cele mai populare și apreciate trupe de muzică rock din România. Proiectul a fost fondat de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi în 2006, după 10 ani de activitate în formula Vama Veche.

 

Alte ediții ale emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi-360