Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 iunie 2019

Ceremonii ample in Normandia care marcheaza 75 de ani de la debarcarea aliata

Premierul britanic Theresa May va merge în nordul Franţei pentru a celebra alături de preşedintele francez Emmanuel Macron aniversarea a 75 de ani de la debarcarea din Normandia . Este acolo si presedintele Donald Trump, dupa vizita de stat la Londra.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Luni vor fi făcute publice analizele ministerelor de Externe și de Interne privind votul în diaspora, unde mii de români au stat la cozi uriase ca sa voteze si chiar si asa nu au mai apucat sa o faca. Asta se intampla in conditiile in care sunt informatii ca Teodor Melescanu va fi schimbat. "ALDE va decide dacă își dorește această remaniere" transmite premierul.

Continuarea activitatii la Complexul energetic Oltenia, care are peste 13.000 de angajati, este incerta! Asta indica un document oficial citat de Hotnews, potrivit caruia compania are mari probleme I a-si indeplini obligatiile pe terem scurt. Consecintele pot fi dezastruoase pentru consumatori, avertizeaza  specialistii. 

Iar Simona Halep a fost eliminata de la Roland Garros, in sferturile de finala de Amanda Anisimova, locul 51 WTA. Sportiva americana  în vârstă de doar 17 ani s-a impus cu 6-2, 6-4, după doar o oră și opt minute de joc.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 iunie 2019