Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 7 iunie 2019

dancila_scotoasa.jpg

Sursa imaginii: 
http://gov.ro/ro/media/foto

Tensiune maximă în PSD! Comitetul Executiv Național a stabilit data congresului în care formațiunea își va alege o nouă conducere - 29 iunie!  Un subiect care a creat diviziune și a dus la demisia lui Paul Stănescu din funcția de preşedinte executiv al PSD, la două săptămâni după ce fusese numit.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Incidentele de ieri, de la cimitirul din Valea Uzului au reprezentat un act de vandalism şi de barbarie, iar UDMR va sesiza forurile internaţionale, anunta preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. Intre timp, ambasadorul României a refuzat să se prezinte la Ministerul ungar de Externe, dupa ce a fost convocat pe tema conflictului.

Ministerul de Externe nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul organizarii defectuoase a  votului din 26 mai, in diaspora.  In raportul trimis premierului, institutia sustine că printre factorii care au dus la cozile interminabile de la secțiile de votare din străinătate se numără suprapunerea referendumului cu europarlamentarele, turismul electoral sau viteza redusă a internetului.  MAE vine cu o propunere pentru ca situatii de acest gen sa fie evitate-  vot anticipat prelungit  pentru românii din străinătate.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iunie 2019