Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 iunie 2019

maia_nastase_privesc.png

 Cabinetul condus de Maia Sandu, format în urma unui unui acord între socialiști și proeuropeni și recunoscut de Uniunea Europeană
Cabinetul condus de Maia Sandu, format în urma unui unui acord între socialiști și proeuropeni și recunoscut de Uniunea Europeană
Sursa imaginii: 
privesc.eu

Tensiune și confuzie la Chișinău!  Cabinetul condus de Maia Sandu, format în urma unui unui acord între socialiști și proeuropeni și recunoscut de Uniunea Europeană, dar declarat nelegitim de Curtea Constituţională, a fost învestit. Între timp și Pavel Filip a convocat o şedinţă paralelă de Guvern. Puterea este, astfel, revendicată de două tabere.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sindicatele din penitenciare rectioneaza dupa sinuciderea in arest a barbatului care a ucis un politist. Sunt de 3 ori mai puține sinucideri în inchisorile românești comparativ cu rata sinuciderilor din România. Acum, Parchetul judecatoriei Timisoara cerceteaza cauzele decesului.

Sute de mii de persoane au protestat în Hong Kong faţă de o lege privind extrădarea despre care criticii susţin că va permite Chinei să persecute oponenţii săi politici din regiune. Beijing, de partea sa, considera ca protestele sunt organizate de forte straine. Manifestatiile au devenit violente dupa ce oamenii au incercat sa intre in Parlament.   

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 iunie 2019