Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 11 iunie 2019

Ministerul de Externe își schimbă poziția de pe o zi pe alta, față de criza din Republica Moldova: Bucureștiul pare că nu mai susține variant alegerilor anticipate. Între timp, la Chișinău continuă bătălia politică.

Sumarul emisiunii 40 de minute 

Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă mâine – cât de pregătită este, cu adevărat Opoziția? Nu prea, cel puțin așa crede  politologul Stelian Tănase. 

Guvernul PSD-ALDE ar pregăti concedieri și tăieri ale salariilor angajaților de la stat. Cel puțin așa susține senatorul USR Vlad Alexandrescu, cel care a publicat  un document pe care ministrul de Finanțe l-ar fi trimis spre toate instituțiile publice din țară, prin care le solicita să se pregătească pentru reduceri de personal.În replică, Eugen Teodorovici susține că nu ar fi cerut o astfel de măsură, dar recunoaşte că fiecare minister ar trebui să facă o ajustare a cheltuielilor, unde este cazul.

ANCOM, arbitrul telekom din România avertizează: Dacă guvernul nu abrogă celebra și controversata ordonanță 114, lilcitația pentru 5G e compromisă. Presiunea este cu atât mai mare cu cât guvernul a făcut bugetul pe 2019 incluzând venituri din vânzarea așa numitelor licențe 5G:

Trenul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni: CFR a semnat contractul de 400 de milioane de lei. Termenul  de finalizare livrat de autorități : mai 2020. 

În Brazilia, cazul Lula da Silva va va fi reexaminat. Există bănuiala că fostul președinte  a fost acuzat de corupție doar pentru a nu câștiga alegerile prezidențiale. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute