Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Super - un festival internațional de film creat de adolescenți la București

luca-istodor_0.jpg

Luca Istodor, activist pentru drepturile omului și directorul Festivalului internațional de film pentru Adolescenți Super.

Super este festivalul de film facut de adolescenti care se afla la cea a de-a 7-a editie si incepe peste o saptamana. 

Adolescenți din peste 12 state din UE și nu numai au trimis peliculele în competiția Super. Aflat la cea de-a șaptea ediție, festivalul creat de adolescenți încearcă să înțeleagă care sunt temele abordate de tineri și să facă o comparație între subiectele de interes pentru tinerii din diverse țări. Luca Istodor, e directorul festivalului.

Alegerile europarlamentare de acum 2 saptamani nu raman fara ecouri. Una dintre principalele probleme semnalate de romanii din diaspora a fost legata de timpul petrecut la coada pentru a vota. Au fost semnalate probleme in aproape toate marile capitale din Uniunea Europeana. Pentru a atrage atentia asupra acestui fenomen care apare permanent in ultimii ani, dar si pentru a centraliza numarul celor care au asteptat in diaspora ca sa voteze, Code 4 Romania, un ONG romanesc, a lansat aplicata Coada la Vot. Am vorbit despre toate acestea cu Olivia Vereha co-fondator Code 4 Romania.

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europahttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 

 

 
Tânăr în Europa, 5 iunie