Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 14 iunie 2019

incident_grav_golf_oman_explozii_petroliere.jpg

Petrolier în flăcări, în Golful Oman (Foto: AFP)
Petrolier în flăcări, în Golful Oman (Foto: AFP)

Tensiune crescândă în Golful Persic după atacarea a două petroliere, unul norvegian și celălalt japonez! Iranul respinge acuzațiile Statelor Unite privind implicarea sa în acest incident. Atacurile se produc în contextul neînțelegerilor dintre Washington și Teheran, în privința programului nuclear iranian. Donald Trump a decis în 2018 să retragă Statele Unite din acord, iar America a reimpus sancțiuni republicii islamice.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comisia Europeana isi exprima din nou ingrijorarile cu privire la evoluția economică a României! Din cauza modificărilor aduse Legii bugetului, evolutia salariala devine mult prea mari în comparație cu productivitatea, ceea ce face că România riscă să devieze de la ținta privind deficitul bugetar de 3%. Mai mult, modificările aduse Codului Fiscal afectează mediul comercial în mod negativ, iar investitorii nu vor mai gasi Romania atractiva.

„Am reluat dialogul constructiv cu oficialii de la Bruxelles - nu dorim să oferim motive pentru posibile sancțiuni. Consider că pericolul declanșării Articolului 7 în cazul României a trecut”, a declarat Viorica Dăncilăpentru Bloomberg. România se afla pe punctul de a urma Ungaria și Polonia în viziunea negativă a Uniunii Europene, oficialii de la Bruxelles acuzând politicienii români că nu respectă principiile democrației. 

Astazi este Ziua Mondiala a Donatorului de Sange! In Romania doar 2% din populatie doneaza comparativ cu media de 6% in alte state europene. Numai in Bucuresti,  lunar, cererea de sange este de trei ori mai mare decat cantitatea care poate fi oferita.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 iunie 2019