Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 18 iunie 2019

Raluca Turcan PNL motiune cenzura.jpg

Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Moțiunea de cenzură a fost respinsă: Au votat ”pentru” doar 200 de senatori și deputați.  Pentru demiterea guvernului era nevoie de 233 de voturi.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Informațiile Ministerului de Interne arată că Vlad Plahotniuc nu ar fi părăsit Republica Moldova. Urmează investigații suplimentare. Este anuntul facut de la tribuna Parlamentului de ministrul de Interne, Andrei Nastase care cere ridicarea imunitatii liderului democrat.

Dupa suplimentarea trupelor din Orientul Mijlociu, Pentagonul publică fotografii despre care afirmă că incriminează Iranul în atacurile a două petroliere la Marea Oman. UE ramane prudenta si refuza sa se alinieze Washingtonului si Londrei. Teheranul, care dezminte orice implicare în aceste incidente, a ameninţat în mai multe rânduri, în trecut, cu blocarea strâmtorii.

Si….Michel Platini, fostul mare fotbalist francez și fost președinte al UEFA a fost reținut de autoritățile franceze, care îl acuză de corupție în legătură cu atribuirea către Qatar a organizării Campionatului Mondial de Fotbal din 2022…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 iunie 2019