Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 iunie 2019

site-ul_politico_scrie_despre_dacian_ciolos_ca_fiind_romanul_lui_emmanuel_macron.jpg

Dacian Ciolos a fost desemnat de Klaus Iohannis pentru functia de premier dupa negocierile de la Cotroceni dintre seful statului si partide
Dacian Cioloș, președintele USR
Sursa imaginii: 
REUTERS/Eric Vidal

Dacian Cioloș a fost ales șef al grupului Renew Europe din Parlamentul European, fiind primul român lider al unui grup politic. Formatiunea este a treia cea mai mare din legislativul comunitar, după populari și socialiști.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Premierul Viorica Dăncilă dă asigurări că pensionarii vor avea majorarea punctului de pensie la 1 septembrie şi că Legea pensiilor va trece în Camera Deputaţilor. Declaraţia vine după ce varianta revizuită a legii, după ce CCR a declarat-o parţial neconstituţională, a fost respinsă de Senat, pe fondul unei absente masive a parlamentarilor PSD.

 Ministrul Finantelor intentioneaza sa scoata Vama din subordinea ANAF si sa o treaca sub autoritatea ministerului de resort. Un act normativ ar putea fi adoptat luna viitoare. Eugen Teodorovici promite independenta totala, fara nici un fel de influenta politica odata cu aceasta modificare. Cum reactioneaza sindicatele din domeniu va spunem in aceasta seara…

Inaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi trage un semnal de alarmă. 70 de milioane de oameni au fost refugiati sau exilati anul trecut indica cel mai recent raport publicat de organizaţia cu sediul la Geneva. O cifră de două ori mai mare decât acum 20 de ani, nemaîntâlnită în cele 7 decenii de existenţă ale organismului international.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 iunie 2019