Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 iunie 2019

Klaus Iohannis (Sursa foto: site Președinție)

Președintele României participă astăzi și mâine la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Principalul subiect pe agendă - numirile pentru posturile de conducere în instituțiile europene pentru noul ciclu instituțional...

sumarul emisiunii 40 de minute 

SRI intervine în atacurile cibernetice de la patru spitale, intre care si Victor Babes din Bucuresti. Niciuna din unitățile afectate nu avea antivirus. Cat ar fi contat existenta unui sistem de protectie si de ce sunt vizate de hackeri unitati medicale, discutam in aceasta seara.

Președintele Iohannis a promulgat legea privind instituirea unui registru național automatizat cu persoanele care au comis infracţiuni sexuale. Este initiativa deputatei independente, Oana Bizgan care ne va explica cum functioneaza aceasta baza de date.

Preşedintele Xi Jinping a ajuns în Coreea de Nord, în prima vizită a unui lider chinez la Phenian în ultimii 14 ani. Deplasarea are ca scop revitalizarea unei alianţe cu probleme, in contextul in care ambii lideri asiatici au dificultăţi în relaţiile cu preşedintele american Donald Trump. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 iunie 2019