Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 iunie 2019

children-1149671_960_720.jpg

Guvernul ia în calcul simplificarea procedurilor de adopție după cazul Sorina
Guvernul ia în calcul simplificarea procedurilor de adopție după cazul Sorina

Premierul ia din nou pozitie fata de cazul fetitei de la Baia de Arama!  Viorica Dăncilă considera că este necesară o simplificare a procedurii de adopţie şi anunta că Guvernul se va ocupa de acest lucru. Deocamdata procuroarea care s-a ocupat de caz este cercetatat disciplinara iar procurorul general cere ca minora sa nu poata parasi tara pana la finalizarea anchetei in acest caz.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Şapte membri CSM cer amânarea oricăror discuţii despre secţia specială de investigare a magistratilor până după publicarea rapoartelor GRECO şi Comisiei de la Veneţia. Cei şapte – doi judecători şi cinci procurori – anunţă că în mod deliberat nu au participat la şedinţa plenului Consiliului in care trebuia sa fie validata Adina Florea ca sefa a sectiei respective.

Premierul Viorica Dancila anunta sesiune extraordinara a Parlamentului incepand cu 1 iulie. Intre altele ar urma sa fie numita si noua conducere a Băncii Naționale. Si sunt informatii ca PSD il va sustine pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat. O schimbare radicala a social-democratilor, discutam pe larg…

Opoziția a câștigat alegerile la Istanbul. Ekrem Imamoglu spune că acest success reprezintă un nou început şi şi-a îndemnat alegătorii să se bucure fără să îi jignească pe rivali. Candidatul presedintelui Erdogan și-a recunoscut înfrângerea…

Ce viitor au trotinetele electrice în România? Numărul lor a crescut în ultima vreme, însă​ legislația nu e adaptată, iar infrastructura specifică lipsește. Avem explicatii de la Marian Ivan, președinte OPTAR - Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 iunie 2019