Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 25 iunie 2019

cum_intrebare_referendum_cristi_danilet.jpg

Schimbarea legislației penale prin ordonanțe de urgență rămâne în atenția organismelor europene (Sursa foto: pixabay)
Schimbarea legislației penale prin ordonanțe de urgență rămâne în atenția organismelor europene (Sursa foto: pixabay)

Comisia de la Veneţia atrage din nou atentia majoritatii la putere. In cel mai recent raport organismul indeamna ca măsurile luate de majoritate să nu afecteze statul de drept și să nu modifice regulile „jocului” democratic.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Fiscul nu va mai bloca intregul cont ci doar sumele datorate statului, anunta ministrul de Finante. Totodata, ridicarea popririlor bancare ar urma sa se faca in timp real. Am cerut opinia mediului de afaceri vizavi de aceste anunturi.

Rusia este autorizată să revină în Consiliul Europei. Este vorba de prima instituţie care ridică sancţiunile decise după anexarea Crimeeii şi declanşarea războiului din estul Ucrainei în urmă cu 5 ani. Masura nemulţumeşte profund autorităţile de la Kiev. Discutam pe larg.

Perioada de vară este una propice traversărilor ilegale în regiunea Mediteranei precum şi în Marea Mânecii. Multe reţelele de traficanţi au fost dezmembrate, dar cateva sunt în continuare active. Recent mai mulţi români au fost arestaţi în contextul unei ample anchete care vizeaza traficul de persoane dinspre Franţa spre Marea Britanie.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 iunie 2019