Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 26 iunie 2019

bani-50-lei_1-605x454.jpg

Auditul efectuat de Curtea de Contruri asupra cheltuielilor statului în perioada pandemiei a scos la iveală prejudicii uriașe.
Auditul efectuat de Curtea de Contruri asupra cheltuielilor statului în perioada pandemiei a scos la iveală prejudicii uriașe.
Image source: 
RFI România/arhivă

Dupa dezbateri aprinse si acuzatii din partea opozitiei, legea pensiilor a fost adoptata de Parlament. Legea promite dublarea pana in 2020 a veniturilor varstnicilor. Impactul bugetar pe urmatorii doi ani este de 33 miliarde de lei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Legea privind repatrierea aurului Băncii Naţionale este constituţională. Judecătorii CCR au respins sesizarea Opoziţiei. Proiectul prevede repatrierea aurului care se află acum la Banca Angliei, adică peste 55 de tone. 

Proiectul de lege privind recensământul din 2021 a intrat în dezbatere publică. Noul recensământ al populaţiei şi locuinţelor ar urma să se desfăşoare între iulie şi noiembrie 2021. Cetăţenii români îşi vor putea completa si online formularele de recenzare, neparticiparea se sanctioneaza cu amenda.

Iar presedintele Frantei este in prima vizita oficiala in Japonia. Se așteaptă ca Tokyo si Paris să dezvăluie un plan pe cinci ani menit să consolideze cooperare dintre cele două state în domenii precum securitatea maritimă și dezvoltarea infrastructurii, pe fondul creșterii influenței Chinei în regiunea Asia-Pacific.

Emisiunea 40 de minute din data de 26 iunie 2019