Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Reinventarea PSD: Fără Dragnea, partidul devine unul nou, “ca FSN-ul lui Iliescu”

Începe evaluarea miniștrilor la PSD, în vederea unei viitoare remanieri. Printre numele vehiculate că ar urma să fie remaniate se află Răzvan Cuc, Petre Daea, Bogdan Trif sau Carmen Dan.

În paralel, imaginile recente, de la mare, cu premierul Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici jucând tenis de masă ar putea fi un indiciu privind tandemnul pe care social democrații îl propun pentru alegerile prezidențiale: Teodorovici președinte, Dăncilă premier. 

Remanierea miniștrilor va însemna în primul rând despărțirea de oamenii lui Dragnea – o măsură obligatorie, dacă Viorica Dăncilă  vrea să păstreze partidul, comentează la RFI politologul Cristian Pîrvulescu:

Este obligatoriu acest lucru pentru că altfel doamna Dăncilă nu-și câștigă independența pe care încearcă să o probeze. Deci este un act obligatoriu: despărțirea de acei miniștri care sunt recunoscuți ca fiind apropiați de Liviu Dragnea, care ar putea-o incomoda. (…) Pentru că aceștia îi vor contesta prin simpla lor prezență autoritatea pe care și-o construiește acum doamna Dăncilă. Deci ne așteptăm ca aici să meargă până la capăt cu sprijinul multora dintre liderii județeni (…) Pentru că, nu-I așa, renunțând la Dragnea și susținătorii săi, partidul devine unul nou, așa cum în 1990 simpla interzicere a PCR a făcut ca FSN-ul LUI Ion Iliescu să nu mai aibă apparent nicio legătură cu vechiul partid. 

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 

Ce șanse are Eugen Teodorovici să fie propunere pentru Cotroceni? Ce consecințe au atacurile PNL-ului la adresa USR-PLUS? Ascultă AICI interviul integral: