Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 8 iulie 2019

pensii.jpg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor, care mărește punctul de pensie din septembrie
Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor, care mărește punctul de pensie din septembrie
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor, care mărește punctul de pensie din septembrie. Legea propune ca în final veniturile varstnicilor să ajungă la aproape jumătate din valoarea salariului mediu brut pe economie. Sunt ingrijorări privind impactul bugetar si o sa discutam despre ele.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cazul femeii din Cluj care și-a omorât în bătaie copilul de 9 ani aduce în atenție una dintre cele mai grave probleme din societate: violența fizică asupra copiilor. Majoritatea cazurilor raportate de abuz fizic asupra minorilor au loc in familie, iar unu din doi parinti crede ca lovirea este spre binele copilului…pentru societatea romaneasca violenta in familie este un non-subiect. Cum am ajuns aici, incercam sa ne lamurim in 40 de minute…

Furtunile au facut din nou prapad in tara. In zonele afectate autoritățile s-au mobilizat, au suplimentat personalul și au avertizat populația prin sistemul Ro Alert. Este contextul in care un raport ONU avertizeaza ca in fiecare săptămână are loc un nou dezastru climatic, avertizează ONU.  Despre vremea extrema, explicatii si consecinte discutam in 40 de minute.

Si… Kyriakos Mitsotakis este viitorul prim-ministru al Greciei. Formaţiunea conservatoare a acestuia, Noua Democraţie, va reuşi să formeze singură majoritatea în parlamentul de la Atena.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 iulie 2019