Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 9 iulie 2019

greco_2.jpg

Noi critici dure de la grupul statelor impotriva coruptiei in ce priveste modificarile aduse legilor justitiei
Noi critici dure de la grupul statelor impotriva coruptiei in ce priveste modificarile aduse legilor justitiei
Sursa imaginii: 
RFI

Noi critici dure de la grupul statelor impotriva coruptiei in ce priveste modificarile aduse legilor justitiei. GRECO constata ca România a făcut progrese insuficiente în combaterea corupţiei si insista pe desfiintarea sectiei speciale de anchetare a magistratilor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Procurorul general al Republicii Moldova se asteapta sa fie demis astazi de parlamentul de la Chișinău, acuzat de coparticipare la uzurparea puterii de stat. Peste 30 de șefi de instituții publice, inclusiv magistrați, acuzați că ar fi deservit politic fosta guvernare, controlată de democrati, au demisionat sau au fost demiși în prima lună de mandat a guvernului condus de Maia Sandu. 

Proiectul de lege care urma sa autorizeze extrădările către China este « mort » anunţă şefa executivului din Hong Kong. Contestatarii promit insa noi manifestaţii si cer în continuare, retragerea efectivă a documentului din Consiliul legislativ.

 Iar Turcia se pregăteşte să primească controversatele rachete ruseşti S-400, ceea ce ar putea declanşa o criză diplomática majoră între Ankara şi Washington. Achiziția sistemului antiaerian de catre un membru NATO a provocat furia Statelor Unite, care au lansat un ultimatum Turciei, să renunțe la achiziție, sub amenințarea sancțiunilor. Erdogan a afirmat însă că nu se pune problema să denunte contractul. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 iulie 2019