Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 iulie 2019

Cristian Ghinea Kovesi procuror sef european Dragnea Dancila.jpg

Laura Codruța Kovesi va fi procuror-șef european
Laura Codruța Kovesi va fi procuror-șef european

Laura Codruta Kövesi rămâne deocamdata singură în cursa pentru Bruxelles. Contracandidatul sau, procurorul Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar francez, post pentru care a fost deja audiat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Suspendarea liniei de tramvai 41 din cauza lucrarilor de pe traseu pune la incercare nervii bucurestenilor…Orasul s-a aglomerat iar ritmul lucrarilor este inacceptabil, spune la RFI, fostul candidat la Primaria Capitalei Nicusor Dan. El spune si ca ar exista solutii, un interviu in 40 de minute.

Un alt caz de violenta intre copii, la Cugir. Un baiat de 13 ani a fost batut de un adolescent de 16. In ultimii 7 ani, peste 10.000 de astfel de cazuri au fost raportate la Telefonul Copilului. Spcialistii spun ca e vorba de un fenomen care capata amploare si e nevoia de politici publice care sa-l contracareze.

În acest week-end Franţa se aniversează. Duminică va avea loc celebra paradă militară pe Champs Elysées, în prezenţa preşedintelui Emmanuel Macron. Și Bucureștiul sărbătorește dar evenimente festive vor avea loc și în alte mari orașe.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 iulie 2019