Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Animals International dă în judecată statul român, pentru tortură asupra animalelor

animals_international_judecata_stat_roman_tortura_animale.jpg

Sursa foto: Facebook/Animals International România
Sursa foto: Facebook/Animals International România

Organizația Animals International dă în judecată Guvernul României, pentru tortură planificată asupra animalelor, în cazul unor transporturi de oi, pe mare, în zona Golfului Persic.

Invitatul lui Cosmin Ruscior, luni de la 17.30, la emisiunea Planeta Verde este directorul pentru Uniunea Europeană al organizației Animals International, Gabriel Păun.

El spune că ”avem două regulamente și un tratat internațional, pe care România le încalcă (…). Un element din regulamentul european spune că n-ai voie să transporți animale, când se depășesc 35 de grade. Or când afară avem deja 30 de grade, în vehicul nu pot fi niciodată sub 35, pentru că nu se folosește aer condiționat, ci doar ventilație (…). Or în Golful Persic și pe tot traseul sunt permanent peste 30 de grade. În Golful Persic, temperatura nu scade sub 35 nici măcar noaptea, iar astăzi de exemplu sunt 48 (…). Este o croazieră de trei săptămâni, absolut infernală, în care temperaturile sunt permanent peste 30-35 de grade. Nu se pune problema dacă vor muri sau nu animale, ci câte vor muri”.

 

Comunicatul de presă al organizației Animals International aici

 

Ediții anterioare ale emisiunii: http://www.rfi.ro/tag/planeta-verde

 
Emisiunea Planeta Verde din 22 iulie 2019. Invitat: Gabriel Păun. Tema: transportul de oi spre Golful Persic