Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 25 iulie 2019

Tomac Oameni PSD provocatori Piata Victoriei.jpg

Cine erau protestatarii care s-au bătut cu jandarmii la mitingul de vineri, 10 august 2018? (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)
Cine erau protestatarii care s-au bătut cu jandarmii la mitingul de vineri, 10 august 2018? (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)

10 august a fost un eveniment nefericit. Cer ca niciun român să nu mai fie bătut de jandarmi dacă respectă legea. Declaratia noului ministru de interne, completata de cea a premierului care apreciaza ca 10 august seamănă cu o lovitură de stat iar cei care au greșit trebuie să plătească. Afirmatii dur criticate, imediat , pe larg…

sumarul emisiunii 40 de minute 

La Londra, Boris Johnson isi incepe in forta  mandatul de premier si se inconjoara de eurosceptici.  Din noul executiv fac parte câțiva dintre cei mai îndarjiti susținători ai Brexitului. In prima sedinta de guvern, Johnson a subliniat că întregul său cabinet este angajat în misiunea de a părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie sau chiar mai devreme.

Profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu vor mai avea dreptul sa predea, timp de un an. 4000 de dascali ar urma sa fie afectati de aceasta masura radicala anuntata de Ecaterina Andronescu. In aceeasi situatie se vor regasi si alte 4000 de cadre didactice care au parasit sala de examen. Ministrul Educatiei da asigurari ca sistemul nu va fi afectat pentru ca sunt suficienti pofesori care sa predea de la toamna.

Iar in Spania, Pedro Sanchez nu primeste votul de incredere al deputatilor pentru a fi numit prim-ministru. Blocajul politic ar putea conduce la o noua infruntare electorala.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute