Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


#EuroȘtiri: Știrile care te ajută să înțelegi ce se întâmplă la Parlamentul European

Peste 2,2 mil de tineri au votat la alegerile din 26 mai cu 59,3% mai mulți față de 2016. Alegerile Europarlamentare au avut unul dintre cele mai mari procente de participare a tinerilor din istoria alegerilor din România. Nu mai puțin de 43,2 % dintre tinerii cu vârsta între 18 și 34 de ani, cu domiciliul în România au votat la alegerile europarlamentare, potrivit Consiliului Tineretului din România.

Studenții din UE care încep studiile în Marea Britanie în anul universitar 2020 – 2021 vor avea garantat același statut ca până acum și vor fi eligibili pentru sprijin financiar pe durata studiilor universitare și post universitare, arată informațiile centralizate de IntegralEdu, consultant educațional pentru studii în străinătate și pentru programele Work and Travel în Statele Unite.

Fermierii care angajează tineri în agricultură pot primi ajutoare de la stat între 500 și 1000 de lei pe lună pentru fiecare astfel de salariat, arată o hotărâre adoptată de Guvern.S-au adoptat normele metodologice de aplicare a legii nr.336/2018 privind aprobarea programului de stimulare a angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară, program derulat în perioada 2018 – 2020 de Ministerul Agriculturii.