Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Se caută voluntari, viitori mentori pentru copiii din centrele de plasament

Proiectul "Dă-ți pasiunea mai departe", proiect educațional parte din programul "Ajungem Mari", caută viitori mentori, oameni doritori să-și împărtășească pasiunile și abilitățile spre inspirația copiilor instituționalizați. Să-i motiveze să învețe, să-i ajute să capete încredere în propriile forțe. Voluntari care să devină profesori, prieteni și modele pentru copii.

"Dă-ți pasiunea mai departe" este primul și cel mai important proiect al programului educațional Ajungem MARI desfășurat de Asociația Lindenfeld. Voluntarii își folosesc pasiunile și abilitățile în sprijinul nevoilor diferite ale copiilor instituționalizați. Proiectul a demarat în București în vara anului 2014 cu fonduri 0, dar cu 70 de voluntari care au ajutat 150 de copii. Proiectul s-a extins rapid în București și în țară, iar numărul voluntarilor și al copiilor a tot crescut, astfel încât în prezent se implică 1.600 de voluntari în sprijinul a peste 2.200 de copii din București și 24 de județe.

Copiii incluși în program sunt urmăriți și susținuți pe termen lung de voluntari. Pentru rezultatele obținute, "Dă-ți pasiunea mai departe" a fost desemnat în 2015 Proiectul anului în educație la Gala Națională a Voluntarilor și a primit premiul I la Gala Societății Civile. În 2016, proiectul a primit recunoaștere și din partea Ministerului Muncii, iar în 2019 Premiul pentru Curaj la Gala Oameni pentru Oameni.

Despre proiectul "Dă-ți pasiunea mai departe", Valentin Panduru a vorbit astăzi în programul RFI360 cu Cristina Epure, parte din proiectul educațional "Ajungem Mari", desfășurat de Asociația Lindenfeld.

Mai multe amănunte gasiți aici: https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/