Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 2 septembrie 2019

Teodor Melescanu, sustinut de PSD pentru sefia Senatului

Teodor Meleșcanu
Sursa imaginii: 
Facebook/Teodor Meleșcanu)

Calin Popescu Tariceanu demisioneaza din functia de presedinte ale Senatului, asa cum a promis cand ALDE a iesit de la guvernare. Iar inlocuitorul sau ar putea fi...Teodor Melescanu, sustinut de PSD. Intre timp, liderii social-democrati poartă negocieri cu reprezentantii  ALDE pentru a-i convinge sa treaca în tabăra guvernamentală.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel şi partenerii de coaliţie social-democraţi au pierdut teren în faţa partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania, în alegerile care au avut loc în două landuri din estul Germaniei. Totusi analistii puncteaza ca nu putem vorbi de un cutremur pe scena politica, pentru ca AfD nu a devenit prima forta politica in Saxonia si Brandenburg.    

Analizam si o declaratie a vicepresedintelui american, Mike Pence: Sunt încântat să văd că Polonia se apropie de eligibilitatea pentru programul Visa Waiver, spune numarul doi al Casei Albe, aflat in vizita la Varsovia. Majoritatea cetăţenilor din Uniunea Europeană pot călători în Statele Unite fără viză, asta nu se intampla cu cetăţenii din România, Polonia, Cipru, Croaţia şi Bulgaria.

În Franţa, începe şcoala pentru 12 000 000 de elevi şi aproapte 900.000 de profesori. Sunt reforme de la gradiniţă pînă la stadiul liceal. Principala schimbare vizeaza obligativitatea pentru toţi copiii, începînd cu vîrsta de 3 ani, de a se integra într-o structură de învăţămînt. Pînă acum şcoala era obligatorie începînd de la 6 ani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 septembrie 2019