Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 3 septembrie 2019

dana_garbovan_presedinte_unjr_desecretizare_sipa.jpg

Judecatorul Dana Gârbovan, refuzată de presedinte pentru funcția de ministru al Justiției, poate reveni în magistratură. (Sursa foto: www.unjr.ro)
Judecatorul Dana Gârbovan, refuzată de presedinte pentru funcția de ministru al Justiției, poate reveni în magistratură. (Sursa foto: www.unjr.ro)

Judecatorul Dana Gârbovan, refuzată de presedinte pentru funcția de ministru al Justiției, poate reveni în magistratură. Asa a decis Consiliul Superior al Magistraturii. În ședință, judecătoarea Andreea Chiș a cerut sesizarea Inspecției Judiciare, care să stabilească dacă judecătoarea Dana Gîrbovan se face vinovată de abatere disciplinară. Incercam sa ne lamurim in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Sunt negocieri dure la Bruxelles pentru postul de comisar european care va reveni României… Bucurestiul este una din putinele capitale care a nominalizat doi candidati- o femeie si un barbat- este vorba de Rovana Plumb si Dan Nica, nu neaparat agreati la Bruxelles insa. Despre culisele discutiilor imediat in 40 de minute.

Cea mai mare dorinta a regelui Mihai va fi indeplinita. Osemintele Reginei Mamă Elena vor fi repatriate în această toamnă și duse la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală. Rămăşiţele pământeşti urmează să fie aduse din Elveția, pe 19 octombrie, cand vor fi organizate funeralii naționale.

Franţa pare dispusă să sfideze Statele Unite în privinţa dosarului nuclear iranian. Initiativele responsabililor de la Paris, in frunte cu presedintele Emmanuel Macron, sunt o continuare a eforturilor de salvare a acordului demarate de mai multe ţări europene încă din 2018, imediat dupăce Statele Unite au hotarat sa reimpuna sancţiuni Teheranului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 septembrie 2019