Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 septembrie 2019

atentat-kabul.jpg

Inca un atentat la Kabul, un militar roman a murit
Inca un atentat la Kabul, un militar roman a murit
Sursa imaginii: 
REUTERS/Omar Sobhani

La doua zile dupa atentantul care a spulberat ambasada Romaniei din Kabul si a lasat in urma un mort si un ranit din randurile personalului misiuni diplomatice, un nou atentat s-a produs in capitala afgana. Un militar român aflat intr-o misiune de patrulare a fost ucis. Atacul a fost revendicat de talibani. Atacurile se inmultesc in conditiile in care americanii se pregatesc sa-si retraga trupele din aceasta tara. Incercam sa ne lamurim in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

E oficial: De anul viitor, elevii nu mai sunt admiși la liceu fără media 5 la Evaluarea Națională. Pentru ei devine obligatoriu învățământul profesional.  In acest an, peste 26.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au intrat la liceu cu media de admitere sub 5. Elevii spun un NU raspicat propunerii…Despre scopul si eficienta acestei masuri discutam in 40 de minute.

Inca un esec in Parlament pentru premierul Boris Johnson. Camera Comunelor a respins propunerea sa de convocare a alegerilor anticipate. Parlamentarii britanici au aprobat si o propunere de lege destinată să oprească un Brexit fără acord pe 31 octombrie, asa cum intentiona seful guvernului.

Si…modificare importanta in sistemul medical. Cei care benficiază de asigurare de sănătate vor putea avea acces  la toate decontările făcute în numele lor de Casa Națională de Asiguări de Sănătate pe anul precedent. Legea ajunge la promulgare, pe masa presedintelui.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 septembrie 2019