Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 6 septembrie 2019

Dan Barna motiune cenzura PSD joc imagine.jpg

Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD
Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD

Dan Barna a fost ales preşedinte al USR pentru un nou mandat, în urma unui scrutin desfăşurat online. În urmă cu o lună, el a fost desemnat candidatul alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. Analizeaza scrutinul intern si contextul politic mai larg analistul Ioan Bogdan Lefter.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Momente jenante aseara pe Arena Nationala, la meciul dintre Romania si Spania. Momentul de reculegere ținut în memoria fiicei fostului selecţioner al ibericilor, Luis Enrique, a fost huiduit de fani. O atitudine de neiertat, comenteaza jurnalistul sportiv George Dobre.

Robert Mugabe, cel care a condus Zimbabwe timp de aproape 4 decenii, a murit la vârsta de 95 de ani. Ajuns la putere dupa un secol de dominatie coloniala, Mugabe a fost vazut initial ca un erou al eliberarii africane.  Ani mai tarziu el a fost considerat atat de proprii cetateni cat si de liderii straini drept un dictator care a distrus tara.

Summit regional in Columbia, in incercarea de a gasi o solutie la incendiile care mistuie padurea amazoniana, in absenta presedintelui brazilian.  Jair Bolsonaro a atras critici interne și internaționale intense pentru că nu a protejat regiunea, ceea ce este un depozit vital de carbon care încetinește ritmul încălzirii globale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 septembrie 2019