Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 9 septembrie 2019

rovana_plumb.jpg

Rovana Plumb, pe lista oficiala a comisarilor europeni
Rovana Plumb, pe lista oficiala a comisarilor europeni

Presedintele Comisiei Europene ​​​Ursula von der Leyen a anunțat lista completă a comisarilor europeni acceptați. Rovana Plumb apare printre aceștia. Maine urmeaza sa fie facute publice si portofoliile. Premierul vorbeste de o reusita pentru tara noastra. Europarlamentarii USR-PLUS se opun si spun ca fostul ministru nu are nici competente si nici nu corespunde criteriilor de integritate.

sumarul emisiunii 40 de minute 

2,8 milioane de elevi au început astazi cursurile anului școlar …Si vorbim de un record negativ postdecembrist, fiind pentru prima dată când numărul acestora scade sub trei milioane. Problemele din sistem sunt aceleasi ca in fiecare an- profesori si elevi in egala masura demotivati, scoli santier, unele fara autorizatie, multe, mai ales in mediul rural cu toaleta in curte, manuale intarziate, o rata crescuta a abandonului scolar…

Premierul Boris Johnson va cere Parlamentului un al doilea vot cu privire la declanșarea alegerilor anticipate. Este insa de asteptat ca guvernul să fie din nou învins. Va reamintesc, la finalul ședinței de astăzi, legislativul de la Londra va fi suspendat până la 15 octombrie.

Partidul lui Vladimir Putin a suferit o lovitură semnificativă în alegerile locale desfasurate. Formatiunea Rusia Unite a pierdut aproape jumătate din locurile pe care le deținea în consiliul local din Moscova, pierdere care vine după cateva luni de proteste masive care au vizat administrația de la Kremlin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 9 septembrie 2019