Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 10 septembrie 2019

parlament.jpg

Vot final in Parlament! Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, inclusiv cele ale militarilor și ale magistraților
Vot final in Parlament! Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, inclusiv cele ale militarilor și ale magistraților
Image source: 
Facebook

Fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu intra in turul doi pentru sefia Senatului alaturi de Alina Gorghiu de la PNL.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Rovana Plumb a fost propusă oficial pentru postul de comisar european la Transporturi. Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si-a prezentat astazi echipa. Comisarii trebuie sa treaca acum de votul Parlamentului.

Anunțuri importante pe piața energiei din România, după ce atat grupul de utilitati ceh CEZ cat si italienii de la Enel au anuntat ca isi vand o parte din activele din țară. De ce pleaca companii bine asezate in peisajul economic autohton si cum va influenta acest lucru mediul de afaceri dar si clientii discutam in aceasta seara.

Iar fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, în vârstă de 50 de ani, este spitalizat la Paris. O internare facuta in mare secret. Schumacher a suferit o lovitura la cap pe partia de schi în  2013 şi de atunci nu a mai fost văzut în public. Fostul pilot de la Ferrari este tratat la casa lui din Elveţia, însă există foarte puţine informaţii legate de recuperarea lui.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 10 septembrie 2019