Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 septembrie 2019

În lipsa unei majoritati, Viorica Dăncilă ia în calcul să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului. Asa ca premierul nominalizeaza membrii ALDE pentru portofoliile vacante din executiv, astfel încât să susțină că nu s-a schimbat culoarea politică a cabinetului.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Astazi este ultima zi în care românii din diaspora se mai pot înscrie pentru prezidențialele din noiembrie. Doar 62.000 s-au înscris pentru votul la o secție din străinătate sau pentru cel prin corespondență. Termenul ar putea fi prelungit pana pe 15 septembrie. Chiar si asa, recent, Autoritatea Electorala avertiza ca numărul românilor din străinătate înscriși pentru votul din 10 noiembrie este mic si nu ar permite infiintarea multor sectii de votare.

Zeci de percheziţii au avut loc în judeţele Sibiu, Vâlcea şi Mureş, precum şi ridicări de acte de la Registrul Auto Roman Bucureşti, în trei dosare care vizează fapte de corupţie. Mai mulţi poliţişti, si reprezentanţi ai RAR  sunt bănuiţi că înmatriculau maşini cu probleme tehnice, falsificând acte.

Declaratia controversata a premierului israelian care promite ca daca va fi reales va extinde suveranitatea israeliana asupra Cisiordaniei în coordonare cu Statele Unite, naste reactia dura a statelor Ligii Arabe. ONU anticipeaza o perspectiva devastatoare in timp ce Turcia denunţă drept rasistă promisiunea de campanie a lui Benjamin Netanyahu.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 septembrie 2019