Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 12 septembrie 2019

Klaus Iohannis respinge în bloc miniştrii propuşi de premier Viorica Dăncilă. Seful statului trimite din nou Guvernul în Parlament.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Executivul adopta ordonața de urgență pentru prelungirea înscrierii la vot în diaspora pana pe 15 septembrie. Intre timp, mai multe ONG-uri cer comisiei parlamentare speciale să desigileze de urgență tabletele folosite la alegerile europarlamentare din mai pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, deoarece acestea ar trebui folosite și la alegerile prezidențiale.

Dupa o vizita la Moscova, seful diplomatiei de la Chisinau spune raspicat ca Republica Moldova un va reveni la discuțiile privind federalizarea sau la principiile de soluționare a conflictului transnistrean, discutate acum 15 ani. Este contextul in care omologul sau de la Moscova, Serghei Lavrov, confirma intenţiile Rusiei de a-şi retrage arsenalul sovietic din Transnistria, regiunea separatistă a Republicii Moldova.  

Parlamentul European selecteaza astazi echipa care va negocia cu Consiliul desemnarea procurorului-șef european. Ce se intampla cu Laura Codruta Kovesi daca reprezentantul Frantei a fost propus şef al Parchetului Naţional Financiar din Paris? Incercam sa ne lamurim in aceasta seara.

Președintele Adunării Naționale din Franța, un apropiat al presedintelui Emmanuel Macron,  este anchetat pentru un conflict de interese… Investigatia vizeaza modul în care Richard Ferrand a administrat o companie din domeniul asigurărilor medicale în Bretania.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 septembrie 2019