Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Sanatatii suspenda pentru 6 luni exportul de medicamente destinate pacientilor cu afectiuni oncologice sau celor care au suferit transplant. Tratamentele sunt insuficiente pe piata din Romania. S-a ajuns aici pentru ca, sustine ministerul, unele firme retrag medicamentele de pe piața aautohtona, unde acestea sunt mai ieftine, și preferă să le vândă în alte țări, pentru un preț mai mare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Caz  inexplicabil  la scoala din Clejani, Giurgiu ! Institutia de invatamant a fost devastată de 3 copii  enervaţi de o jucărie muzicală. Elevii de 8, 9 si 10 ani au distrus, timp de 3 ore, tot ce au găsit în cale, grupuri sanitare, sali de clasa sau cancelaria.

Protecţia "modului de viaţă european", noua titulatură a portofoliului pentru imigraţie naste controverse. Grecul Margaritis Schinas este responsabil cu acest mandat extrem de sensibil. Sunt voci care acrediteaza ideea ca Europa, sinonimă cu societăţi deschise şi democratice, se pregateste astfel sa intoarca spatele refugiatilor.

Iar Parisul este paralizat azi de o grevă a lucrătorilor din transportul public în semn de protest față de refoma pensiilor. Sunt ambuteiaje uriașe în toată capitala Franței, iar la puținele linii de metrou care funcționează sunt mari mulțimi de oameni. Greva, cea mai mare din 2007, este prima mare reacție împotriva planului președintelui Macron de reformă a sistemului pensii care, printre altele, va afecta statutul special de care beneficiază cei de la Regia autonomă de transporturi din Paris.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 13 septembrie 2019