Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 septembrie 2019

teodorovici.jpg

Propunerea ministrului de Finante ca cei care nu isi platesc contributiile sa mearga la inchisoare naste controverse.
Propunerea ministrului de Finante ca cei care nu isi platesc contributiile sa mearga la inchisoare naste controverse.
Image source: 
Facebook

Propunerea ministrului de Finante ca cei care nu isi platesc contributiile sa mearga la inchisoare naste controverse. E important de spus, vizati sunt cei care nu virează la timp contribuțiile care sunt reținute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor și alte venituri. Expunerea de motive acrediteaza ideea  că masura ar fi alternativa la cresterea taxelor. Incercam sa ne lamurim in 40 de minute.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Liderii USR din Parlament vor „urgentarea depunerii moțiunii de cenzură” anunțată de PNL. Demersul lor vine în contextul în care liberalii  au angajat negocieri cu ALDE și Pro România care au anuțat deja că, în principiu, ar fi dispuși să semneze și să voteze moțiunea de cenzură.Intre timp, PSD anunta ca asteapta decizia CCR privind numirile de ministri refuzati de presedinte. Purtatorul de cuvant al social-democratilor, imediat cu detalii…

La Chisinau, Andrei Nastase, in prezent ministru de Interne se lanseaza din nou in cursa pentru primaria capitalei. In vara anului trecut, judecatorii au invalidat alegerile locale si i-au anulat mandatul de primar. Avem un interviu in aceasta seara.

Iar Ursula von der Leyen, viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, care a declanşat o polemică zilele trecute cu controversatul portofoliu „Protejarea stilului de viaţă european” isi apara structura nou creata.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 septembrie 2019