Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 septembrie 2019

Ministrul Finanțelor renunta la a mai promova proiectul de lege care introduce pedeapsa cu închisoarea pentru neplata impozitelor și contribuțiilor la buget dar merge inainte cu ideea…..  Si intentioneaza sa stranga 10.000 de semnături de la oamenii de afaceri in favoarea ideii…Antreprenori pe care i-am consultat si va prezentam imediat parerea lor…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Primăria Capitalei va acorda 3000 de vouchere de 15.000 lei pentru schimbarea masinilor care circula in regim de taxi si nu sunt Euro 6. Opoziția acuză că ar fi ajutor de stat. Roxana Wring, consilier general USR, atrage atentia ca proiectul nu are avizul Consiliului Concurentei. Un interviu in aceasta seara.

Preşedintele francez indeamna la fermitate în problema dreptului de azil, cu doua saptamani inaintea unei dezbateri parlamentare asupra imigratiei. Emmanuel Macron a denunţat cererile de azil abuzive, spunind că solicitarile "nu au fost niciodată la un nivel atât de ridicat în Franţa", în timp ce "fluxul de intrare nu a fost niciodată atât de scăzut în Europa.

Edward Snowden, fost angajat al agenţiei naţionale americane de securitate (NSA), devenit celebru în 2013 în urma dezvăluirilor privind programele de supraveghere în masă americane şi britanice, îşi publică astăzi în 20 de ţări memoriile. Ce reactii a starnit volumul in Franta, va spunem imediat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 septembrie 2019