Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 septembrie 2019

pensii.jpg

Legea de impozitare a pensiilor speciale a fost adoptată de Senat
Legea de impozitare a pensiilor speciale a fost adoptată de Senat
Image source: 
pixabay.com

Legea de impozitare a pensiilor speciale a fost adoptată de Senat. Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%. Despre eficienta masurii discutam in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Reactie vehementa a liderului Cartel Alfa, Bogdan Hossu care consideră că ”Pactul Naţional pentru bunăstarea românilor”, propus de PSD, este ”un document ipocrit, populist, care uită de o mare mare parte dintre cetăţeni şi ignoră probleme fundamentale. Viorica Dăncilă, va reamintesc,  isi doreste  ca ”oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”.

Alegerile parlamentare anticipate din Israel nu au oferit un câștigător clar nici de această dată. În aceste condiții, formarea unei coaliții de guvernare este pusă din nou sub semnul întrebării. Premierul israelian Benjamin Netanyahu și principalul său adversar, Benny Gantz, sunt aproape la egalitate.

Iar in Spania, premierul Pedro Sanchez anunță că vor fi organizate noi alegeri generale în luna noiembrie, în contextul în care regele Felipe al VI-lea nu a oferit încă un mandat pentru formarea unui nou Guvern.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 septembrie 2019