Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 septembrie 2019

Climatolog stiinta asalt.jpg

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: pixabay

Schimbarile climatice sunt in centrul Adunarii Generale a ONU. La trei zile după ce milioane de tineri au manifestat pe cinci continente în favoarea luptei împotriva încălzirii globale şi cu patru zile înaintea unei greve mondiale la şcoală, secretarul general al ONU Antonio Guterres speră ca zecile de lideri să anunţe o revizuire în creştere a planurilor lor în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ministerul Sănătăţii anunţă că începe campania de vaccinare antigripală gratuită…Au fost  achiziţionate 1,5 milioane de doze de vaccin, cu aproape 200.000 în plus faţă de anul trecut. Imunizarea va incepe din a doua parte a lunii octombrie. In 2018  au murit din cauza gripei 200 de persoane.

Guvernul Marii Britanii a lansat cea mai mare acţiune de repatriere pe timp de pace pentru a aduce pasagerii acasă dupa ce cea mai veche firmă de turism din lume -operatorul britanic Thomas Cook- și-a anunțat falimentul. 600 de mii de turiști sunt blocați în vacanțe după ce avioanele firmei au fost reținute la sol…

Si.. a început la Paris procesul Mediator, după numele unui medicament folosit în tratarea diabetului. Din cauza efectelor sale nocive asupra inimii, produsul a provocat moartea a cel putin 1.500 de pacienţi. Pe banca acuzaţiilor se află  Agenţia franceză a medicamentului şi al doilea grup farmaceutic francez, care a fabricat medicamentul.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 septembrie 2019