Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 septembrie 2019

ghinea_rovana_plumb_lume.jpg

Audiere extraordinara a Rovanei Plumb in Comisia Juridica a PE (Sursa foto: Facebook/Rovana Plumb)
Audiere extraordinara a Rovanei Plumb in Comisia Juridica a PE
Sursa imaginii: 
Facebook/Rovana Plumb

Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transpporturi, urmează să treacă printr-o audiere extraordinară maine, pentru a lamuri informaţiile contradictorii din declaraţia de avere. Comisia Juridica a parlamentului european face aceasta evaluare suplimentara, pentru ca nu a fost convinsa că  Rovana Plumb poate să ocupe un loc in cabinetul Ursulei von der Leyen. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Democraţii au lansat prima etapă a unei puneri sub acuzare a lui Donald Trump, suspectat că i-a cerut preşedintelui ucrainean să ancheteze cu privire la rivalul său politic Joe Biden, o procedură complicata care are puţine şanse să conducă la o destituire a preşedintelui american. Discutam pe larg….

Pentru ca au considerat-o discriminatorie judecatorii Curtii Constitutionale au anulat prevederea din Codul de Procedura Penala care le permitea femeilor insarcinate sau care au in intretinere un copil mai mic de un an, condamnate la inchisoare, sa-si amane executarea pedepsei. Despre efectele acestei decizii discutam in 40 de minute. 

Urmaresc autoritatile sa interzica platformele Airbnb si Booking? Ideea a aparut in contextul in care  Legea turismului, inițiată de Guvern, prevede obligativitatea site-urilor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neînregistrate sau neclasificate. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 septembrie 2019