Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 26 septembrie 2019

rovana_plumb_scapa_urmarire_penala.jpg

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European (Sursa foto: site Camera Deputaţilor)
Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European
Sursa imaginii: 
site Camera Deputaţilor

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European, „cu o largă majoritate”. Daca asta inseamna ca social-democrata nu poate ocupa portofoliul Transporturilor in cabinetul Ursulei von der Leyen, ne spune imediat de la Bruxelles corespondentul RFI, Mihaela Gherghisan.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Fostul presedinte francez Jacques Chirac a murit la varsta de 86 de ani.  El a fost în România de mai multe ori, fie în vizite oficiale, fie cu alte ocazii….Prima data, în 1975 pe când era premier al Franţei. In anii 2000, Jacques Chirac, avea o serie de reprosuri la adresa Bucurestiului.

Preşedintele Israelului i-a încredinţat premierului în funcţie Benjamin Netanyahu sarcina formării viitorului guvern, desi nu a castigat alegerile. Coaliţia Albastru & Alb condusă de generalul Beny Gantz  s-a clasat pe primul loc, cu 33 de locuri, în urma scrutinului parlamentar anticipat, fiind urmată de Likud, cu 32 de locuri. 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 septembrie 2019