Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Testamentul lui Rebengiuc" – noua campanie socială derulată de Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children România a dat startul unei noi campanii de sprijinire a copiilor abandonați prin orfelinate. Printr-un mesaj sms la 8844, cu textul HOPE, susținătorii iau parte la aceasta noua campanie de strângere de fonduri dedicată proiectului de dezinstituționalizare. Campania demarată în 25 septembrie, care beneficiază și de susținerea maestrului Victor Rebengiuc, își concentrează atenția asupra închiderii tuturor instituțiilor de tip vechi până în 2027 și înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar în acești ani gasim în raportul de activitate pe perioada 1998 - 2018, aflăm ca 58 de orfelinate de tip vechi au fost închise, construind 105 case de tip familial. Sunt 5.810 copii care au părăsit orfelinatele închise. Pe lângă asta 31.580 de copii sunt ajutați să poată rămâne alături de familiile lor, 1.007 copii fiind reintegrați în familiile lor, iar 1.168 de tineri sunt sprijiniți, prin integrare socio-profesională, sa fie liberi, independenți.

În perioada septembrie – decembrie 2019, Fundația Hope and Homes for Children România derulează noua campanie de strângere de fonduri, oamenii sunt îndemnați să doneze 2 euro pe lună prin SMS, prin trimiterea textului HOPE la 8844. Suma strânsă va contribui la închiderea ultimelor orfelinate din România până în 2027. În acest moment, în orfelinatele din România mai sunt încă 6.000 de copii, iar alți 300.000 trăiesc la limita sărăciei și se află în risc major de abandon.

Despre realizările Hope and Homes for Children, dar și despre această nouă campanie, Valentin Panduru a vorbit în emisiunea RFI360 cu Robert Ion, Director Fundrising, Hope and Homes for Children Romania.