Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 1 octombrie 2019

Dan Nica si Gabriela Ciot, secretar de stat in Ministerul de Externe, sunt propunerile PSD pentru functia de comisar european. Ei a fost desemnati in CEX-ul social-democratilor.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Liberalii anunta ca depun maine motiunea de cenzura. Ludovic Orban asigura ca se va negocia pana in ultimul moment si ca moţiunea va fi susţinută inclusiv de parlamentari PSD care nu au semnat-o, dar care au spus că o vor vota. Informatii contrazise vehement de premierul Viorica Dancila.

Aproximativ 10 milioane de euro. Atat crede Ministerul Transporturilor ca va costa reabilitarea Aeroportului Baneasa pe care autoritatile il vor redeschis zborurilor comerciale incepand de anul viitor. Care e opinia specialistilor, va spunem in aceasta seara…

Hong Kongul fierbe dupa impuscarea unui protestatar, posibil mortal, in cadrul manifestatiilor organizate astazi, ca urmare a ceremoniilor fastuoase organizate la Beijing cu ocazia aniversării a 70 de ani de la crearea Partidului Comunist Chinez. Mii de oameni au iesit pe strazile fostei colonii britanice, în ciuda unui ordin de interdicție emis în mod special cu această ocazie de autoritățile locale.

Donald Trump - ameninţat de o procedură de destituire - îşi intensifică atacurile împotriva democraţilor. The New York Times a dezvăluit că preşedintele american i-a cerut premierului australian să-l ajute să adune informaţii care să permită discreditarea anchetei procurorului special Robert Mueller, cu privire la amestecul rus în campania prezidenţială americană din 2016.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 octombrie 2019