Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 2 octombrie 2019

parlament.jpg

Vot final in Parlament! Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, inclusiv cele ale militarilor și ale magistraților
Vot final in Parlament! Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, inclusiv cele ale militarilor și ale magistraților
Sursa imaginii: 
Facebook

Scandal in plenul reunit al Parlamentului unde citirea motiunii de cenzura, prevazuta sa aiba loc astazi, nu s-a mai produs. Asta inseamna ca votul nu va mai avea loc sambata, asa cum dorea PSD-ul.  Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor spune ca matematic, social-democratii nu mai au majoritatea.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Procurorul-sef al DIICOT  a demisionat, la trei zile dupa ce presedintele i-a cerut acest lucru. Am convingerea că nu am eșuat în îndeplinirea atribuțiilor conferite de lege. Cazul Caracal nu depăşeşte nivelul priceperii mele, transmite Felix Banila.   

Tarom intentioneaza sa reintroduca zborurile spre Statele Unite. Din vara anului viitor românii vor putea zbura de la Bucureşti până la New York fără escală. Cat de profitabile ar putea fi aceste curse, la care compania a renuntat in 2003, ne va spune directorul general al companiei Madalina Mezei….

Un de la asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, in consulatul saudit din Istanbul si nici un vinovat. O inregistrare a autoritatilor turce scoate la iveala detalii cutremurătoare despre uciderea brutala a ziaristului, cunoscut ca un critic acerb al regimului de la Riad.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 octombrie 2019