Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alin Comșa : "Direcționează-ți energia, puterea, în a atinge obiective cu adevărat importante."

alincomsa-time.jpg

Atelier de Time Management la Fundatia Calea Victoriei
Atelier de Time Management la Fundatia Calea Victoriei
Sursa imaginii: 
Fundatia Calea Victoriei

Alin Comșa este co-fondator al companiilor de training şi formare profesională Selftrust Academy şi All în Trust Attitude, precum şi fondator al Institutului de Management al Artei – Artmark, instituţie de educaţie şi formare profesională în domeniul artei. Este licenţiat în comunicare socială şi relaţii publice şi a absolvit un program de masterat în marketingul serviciilor. De asemenea, Alin Comșa este specialist în activitatea de coaching, având o experienţă de peste 12 ani că formator. Specialist în relaţii publice şi comunicare, pasionat de tot ce poate cuprinde domeniul educaţiei şi învăţarea, Alin Comșa este unul din lectorii Fundația Calea Victoriei. Dacă spui dintr -o suflare toate aceste realizări , nu ai cum să nu te întrebi , dacă nu cumva pentru Alin Comșa , o zi înseamnă de fapt mai mult de 24 de ore. 

"Se întâmplă uneori în cadrul cursului pe care îl țin la fundație să vină oamenii cu obiectivul absolut declarat, de a obține o ora în plus de somn în fiecare zi. Mai precis, oamenii își doresc 25 de ore, într-o zi. Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de dureros, dacă vrei o ora în plus în fiecare zi, este nevoie să te trezești cu o ora mai devreme. Problema e că, atunci când te trezești cu o ora mai devreme decât de obicei, ora aceea trebuie să fie investită, trebuie să fie parcursă, trebuie să fie folosită în așa fel încât să poți să acoperi deficitul pe care l-ai simțit în zilele anterioare, când ti-ai dat seama că nu ai destulă vreme pentru a face activitățile pe care le ai de făcut. La acest adevăr se mai adaugă încă ceva. Vorbim despre realizările pe care le poți face, ce poți face până la urmă în 24 de ore, și problema e că în momentul în care pui capul pe pernă seară, trebuie să găsești sentimentul împlinirii, iată a trecut o zi în care mi-am atins obiectivele. Din păcate ce se întâmplă în realitate, nu este chiar așa. Seara pui capul pe pernă și te gândești, iară a trecut o zi în care am făcut atât de multe dar mă simt prea puțin împlinit. Asta se întâmplă pentru că realizăm niște obiective sau avem niște realizări, care nu sunt de fapt foarte importante. Cred că, cel mai bine, pentru a folosi corect sau complet cele 24 de ore pe care le avem în fiecare zi, cel mai bun sfat ar fi, direcționează-ti energia, puterea ta, în a atinge acele obiective care sunt cu adevărat importante."

În calitatea sa de lector la Fundația Calea Victoriei, Alin Comșa va invită din 7 octombrie la un Atelier dedicat unui cât mai bun management al timpului. Despre subiectul acestui atelier, aflați mai multe amănunte din interviul cu Alin Comșa, realizat de Valentin Panduru, în cadrul programului RFI360.