Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 3 octombrie 2019

Stare de alerta la Paris dupa ce un angajat al institutiei prefecturii si-a ucis o colega si 3 politisti.

Stare de alerta la Paris dupa ce un angajat al institutiei prefecturii si-a ucis o colega si 3 politisti. Atacatorul a fost impuscat mortal.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Industria românească a intrat în recesiune, cu două trimestre consecutive de scădere economică. Ce a tras sectorul in jos si ce perspective de redresare sunt, va spunem in aceasta seara.

Nemulțumiri în USR din cauza amânării desemnării candidaturilor pentru alegerile locale si modificarii statutului, astfel încât Nicușor Dan să poată fi susținut de Uniune ca independent la Primăria Capitalei. Sunt membri de partid care nu sustin validarea acestei candidaturi.

Razboi comercial intre Statele Unite si Europa. Avioanele, bauturile si branzeturile europene vor fi taxate suplimentar de administratia Trump de la jumatatea lunii. Masura este un raspuns la subventiile ilegale acordate de europeni grupului Airbus. Cum si Statele Unite au sprijinit neconcurential compania Boeing, UE pregateste acum taxe vamale pentru produsele americane.

Propunerea prezentată de premierul britanic Boris Johnson privind Brexitul comportă în continuare câteva puncte problematice, transmite Bruxelles Londrei.  Garanțiile privind frontiera irlandeză continua sa creeze tensiuni.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 octombrie 2019