Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 octombrie 2019

accidente.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Comunitatea soferilor profesionisti reacţionează după declaratia ministrului Transporturilor care a anunţat că se gandeste la introducerea unor dispozitive pentru scanarea retinei, care au drept principal scop identificarea oboselii în cazul şoferilor. Razvan Cuc a anunţat măsurile după gravul accident din Ialomiţa, în urma căruia şi-au pierdut viaţa zece persoane.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Guvernul vrea să simplifice acordarea de ajutoare de stat pentru companii. Si elimina un criteriu esential. Astfel, firmele care cer ajutor de stat de la guvern nu trebuie să mai demonstreze că investiția pe care intenționează să o facă va determina dezvoltarea economică locală.

In contextul unei proceduri de destituire care-l vizeaza pe Donald Trump si luand in calcul ca Joe Biden i-ar putea fi contracandidat la alegerile de anul viitor, Rudy Giuliani, avocatul personal al presedintelui american susține că are informații despre afaceri necurate pe care fostul vicepresedinte democrat le-ar avea în România.

Forţele americane au început  astazi retragerea din zone situate în apropierea frontierei turce, în nordul Siriei, deschizând astfel calea unei ofensive militare promise de Ankara împotriva forţelor kurde. ONU transmite ca se pregateste de ce e mai rau.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 octombrie 2019