Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dumitru Botănoiu: "Programul de tomate a adus 1600 de tineri români înapoi în țară"

Invitatul emisiunii Rural a fost Dumitru Daniel Botănoiu, ministru secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Despre posta porcină...

"Dacă ne uităm pe cronologia pestei porcine în România, vom observa că prima oară a apărut la Satu Mare. Așa că nu trebuie să ne mire că acum s-a mutat din Est spre Vestul țării noastre. A ajuns să fie o reală problemă. Mare parte din transmiterea viruslui le-a făcut omul, un număr însemnat de județe suferă. Din păcate, nu există un antidot pentru această pestă porcină. Țări importante din Europa s-au confruntat cu aceaastă maladie și au reușit să depășească situația cu eforturi foarte mari. Spania a fost cea mai lovită, iar acum am ajuns locul 2 în domeniul carnei procesate la nivel european"

Despre tărgul Indagra...

"Un eveniment deosebit. Este un cerc încchis de la partea de producție la consumatori. Toate produsele prezente sunt certificate și de calitate. Aveți grijă de unde cumpărați, vă asumați un risc. Dar aici la târg vin numai producători acreditați"

Despre producția de tomate

"Cu acest program am reușit să aducem în țară 1600 de tineri. Românii sunt mari consumatori de tomate, așa că e nevoie de producșie serioasă. Iar în acest an producția a crescut, ceea ce este foarte bine"

 

Toate edițiile emisiunii Ruralhttps://www.rfi.ro/tag/rural/

 
Interviu realizat cu Dumitru Botănoiu - 7 octombrie 2019