Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 8 octombrie 2019

Ivan Dan Nica propunere sinistra comisar european.jpg

Confuzia privind nominalizarea guvernului Dăncilă pentru funcţia de comisar european continuă (Sursa foto: site PSD)
Confuzia privind nominalizarea guvernului Dăncilă pentru funcţia de comisar european continuă (Sursa foto: site PSD)

Confuzia privind nominalizarea guvernului Dăncilă pentru funcţia de comisar european continuă. Deşi comisiile Parlamentului European continuă audierile privind viitorii comisari de la Bruxelles, proces care se va încheia joi, 10 octombrie, audierea lui Dan Nica sau a Melaniei Ciot nu se află pe ordinea de zi.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa cumplitul accident rutier din Ialomita in care si-au pierdut viata 10 oameni, soferii profesionisti de tir incept sa vorbeasca despre regulile pe care sunt fortati sa le incalce. Pentru ca sunt obligati sa faca pauze dupa 4 ore si jumatate la volan, dar pe de alta parte au termene limita de respectat, soferii ajung sa masluiasca aparatele de monitorizare. In 40 de minute marturia unui roman care lucreaza acum in Austria.

Un partid regional, cu un singur punct in platforma- infrastructura moderna! Formatiunea a fost creata de activiștii de la Asociația Împreună pentru A8, cei care au protestat in repetate randuri fata de lipsa drumurilor care sa lege Moldova de restul tarii. Ce sanse au din aceasta ipostaza, am incercat sa ne lamurim si va spunem in 40 de minute.  

Au fost din nou proteste masive pentru mediu în mai multe ţări. Apelul a venit de la activiștii Extinction Rebellion, o mișcare socio-politică ce își propune să pună nesupunerea civică și rezistența pașnică în slujba salvării naturii. La Sydney, unde a inceput actiunea, politistii au facut arestari.  Cati oameni au manifestat in centrul Parisului va spunem in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 octombrie 2019