Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 9 octombrie 2019

Viorica Dancila desemnata oficial candidata PSD Presedintie.jpg

Marea întrebare a săptămânii care abia începe este dacă la finalul acesteia Guvernul Dăncilă se va mai afla la Palatul Victoria.
Marea întrebare a săptămânii care abia începe este dacă la finalul acesteia Guvernul Dăncilă se va mai afla la Palatul Victoria.
Sursa imaginii: 
Facebook/Viorica Dăncilă

Opozitia e optimista in ajunul motiunii. Ludovic Orban se arata încrezător că guvernul va fi dat jos, chiar şi în condiţiile în care doi parlamentari care demisionasera din PSD pentru a se alatura Pro Romania, au anuntat astazi ca se intorc in randurile social-democratilor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Atac armat in fata unei sinagogi din orasul Halle, in estul Germaniei. Doua persoane au fost ucise si mai multe ranite. Un al doilea incident armat a avut loc în Landsberg, orășel aflat la 15 kilometri de Halle. Poliția anunță că a reținut un suspect.

Europa încheie, la Luxemburg, un acord minimal pentru a ajuta Italia şi Malta în problema repartiţiei migrantilor salvati pe mare. România cere mai multe informaţii înainte să îşi pună semnătura pe acord. Mecanismul este temporar – a fost creat pentru şase luni cu posibilitatea de a fi extins.

Iar Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat cum va fi afectata Romania de schimbarile climatice. In urmatorii 30 de ani s-ar putea inregistra o crestere a temperaturii medii anuale si reducerea cantitatilor de precipitatii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 octombrie 2019