Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 10 octombrie 2019

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Cu 238 de voturi, motiunea de cenzura a fost adoptata. Guvernul Viorica Dancila a fost demis dar pana la desemnarea unui nou premier ramane in functie, cu puteri diminuate. Presedintele Klaus Iohannis anunta maine consultari cu partidele.

sumarul emisiunii 40 de minute

Candidata Franței pentru postul de comisar, Sylvie Goulard, nu a trecut testul audierilor din Parlamentul European, a fost respinsa cu 82 de voturi împotrivă și 29 pentru. Ea era nominalizata pentru portofoliul piata interna.

Interventia militara a Turciei in nordul Siriei , impotriva fortelor kurde, atrage tot mai multe critici. Actiunea militara a Ankarei este discutata astazi intr-o sedinta cu usile inchise in cadrul Consiliului de Securitate.  

Liderul comunității de evrei acuză autoritățile din Germania de condiții de protecție inadecvate

dupa atacul comis ieri la o sinagogă din orașul Halle, in urma caruia doi oameni au murit. Procurorii federali consideră că incidentul ar fi fost motivat de extremism de dreapta și antisemitism.  

Iar scriitorii Olga Tokarczuk și Peter Handke au primit premiul Nobel pentru literatură. Poloneza a fost recompensata pentru anul 2018, premiu amanat atunci pe fondul unui scandal sexual care a cuprins Academia suedeza- in timp ce austriacul a fost recompensat pentru acest an.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 octombrie 2019