Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elven Bird pregătește lansarea albumului "The Japanese Tree"

1571211242768_0_facebook_1571211182816.jpg

Elven Bird
Elven Bird
Sursa imaginii: 
Pagina Facebook Elven Bird

Cântăreață și compozitoare Iulia Mitrea este artistul român care a ales să își facă debutul discografic lansând două albume diferite între o singură zi. "Se plâng de mine îngerii" și albumul "Eyes closed", au fost lansate în 2013 la Teatrul Excelsior din București. Acum, sub denumirea Elven Bird, Iulia pregătește lansarea unui noi album de autor, din cariera a muzicală.

"Pentru că m-am schimbat și pentru că atunci când te schimbi vrei să fii sincer mai ales atunci când compui. Vrei ca muzica ta să reflecte acest lucru. Numele de scenă este un nume puțin mai deosebit, adică nu prea are legătură cu lumea asta de aici. M-am inspirat din mitologia lui Tolkien -The Lord of the Rings- iar Elven înseamnă o pasăre elfa, o pasăre care își cântă propria muzică pur și simplu, pentru bucuria de a dărui și pentru cântecul în sine."

 

"Mă inspiră viața pe care o trăiesc, oamenii pe care îi întâlnesc, ceea ce citesc. Simt că m-am schimbat foarte mult, că am evoluat foarte mult, atât ca artist dar și ca persoană, citind mai mult, urmărind filme de artă, descoperind alte lucruri, ascultând altfel de muzică.. mult mai multă muzică. Am început să iau foarte în serios relația mea cu muzica. Acum totul este mult mai profund și am vrut ca mesajul din cântecele mele, ceea ce transmit eu, să fi receptat altfel, pentru că Elven Bird nu este numai un mesaj, este un simbol. Eu până la urmă sunt un storyteller, iar Elven Bird este un povestitor, acesta este un motiv în plus pentru care am ales acest nume."

Următorul album al Iuliei sub numele Elven Bird ar putea fi lansat în primăvara lui 2020, album numit "The Japanese Tree".

 

"Da, sunt și cântece în care vorbesc despre copiii, despre pădure, despre spiriduși de pădure. Da, sunt mult mai fericită și mi-am găsit calea, am scris la un moment dat câteva rânduri o pagină, faptul că trebuie să cânt iar eu voi face asta...forever, chiar dacă nu mai apar public, voi continua să cânt pentru totdeauna. The Japanese Tree este numele cântecului ce vorbește despre intâlnirea mea cu cu Dani. Japanese Tree poate suna metaforic dar este chiar planta, copacul din căsuța noastră, care a înflorit după foarte mulți ani iar Dani mai spus lucrul ăsta, că îl are de foarte mult timp în apartament și tot aștepta să înflorească, și iată că am inflorit la mult timp după ce noi ne-am întâlnit, și mi sa părut foarte simbolic și deosebit lucrul acesta, și chiar auzeam versurile și frânturi din cântec, și am spus că acesta este cel mai potrivit cântec să dea numele albumului."

 

 

Daniel Munteanu este artistul vizual care stă alături de Iulia pe acest drum artistic, cel care realizează videoclipul pentru un prim single de pe albumul The Japanese Tree. Despre viitorul album Elven Bird, Daniel Munteanu spune astfel:

 

"Cred că albumul acesta o definește pe Iulia în sensul că până acum nu s-a închegat complet stilul, dar cred că albumul acesta este pasul acela și cred că o să fie o surpriză pentru mulți. Este o finețe, o șlefuirea unor lucruri care vin după mult timp și acolo o să găsiți și niște instrumente foarte frumoase care completează. Sunt și trei piese cu pianul compuse și cântate de Iulia. Este ceva deosebit. Veți mai găsi acolo câteva surprize, băieții de la UNDA recording au fost extrem de inventivi în anumite cazuri, dar nu vreau să stric surpriza, nu vreau să vă spun prea multe. Plus ca o să regăsiți câțiva instrumentiști foarte buni care au fost alături de noi în studio."

 

Pentru acest album alături de Elven Bird, în studio, au fost instrumentiștii Michael Acker, Vlad Tohănean, Alexandru Tincu, AG Weinberger, Dan Byron, Alexei Țurcan și Corina Ciuplea.

 

Urmăriți interviul acordat de Elvin BIrd în studioul RFI Romania.

 

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI 360: https://www.rfi.ro/tag/rfi360