Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 16 octombrie 2019

Premierul desemnat, Ludovic Orban incepe negocierile pentru sustinerea noului guvern. PNL nu are in acest moment nici jumatate din numarul de voturi necesare pentru a trece executivul. sunt refacerea echilibrelor macroeconomice, este una din prioritatile noului cabinet, anunta liderul liberal. Despre ce asteapta mediul de afaceri de la noua echipa guvernamentala, discutam in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii cer ca preşedintele CSM Lia Savonea să fie revocată din funcţie. Într-o cerere transmisă oficial Plenului, ei reclamă "modul defectuos" în care Savonea a condus instituţia. Ea a eșuat în șapte tentative de numire a Adinei Florea la șefia  Secției de anchetare a magistraților.

Emmanuel Macron si  Angela Merkel impreuna cu guvernele lor se intalnesc la Toulouse pentru a întări cuplul franco-german. Reuniunea are loc in ajunul summitului european de joi si vineri care are pe agenda Brexitul și ofensiva turcă din Siria.

Telemeaua de Sibiu” devine al şaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană.  Cumparatorii vor recunoaste mai usor produsele originale, asigura producatorii. Consecinta mai putin placuta va fi scumpirea produselor originale.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 octombrie 2019