Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 17 octombrie 2019

brexit_diviziuni.jpg

Marea Britanie şi Uniunea Europeana au ajuns la un nou acord al Brexitului, anunţă premierul Boris Johnson
Marea Britanie şi Uniunea Europeana au ajuns la un nou acord al Brexitului, anunţă premierul Boris Johnson
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Marea Britanie şi Uniunea Europeana au ajuns la un nou acord al Brexitului, anunţă premierul Boris Johnson. Presedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker apreciază că este o intelegere corecta şi echilibrata. Chiar si asa, textul trebuie aprobat atat de Parlamentul European cat si de cel de la Londra.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa doi ani de procese, fostii ofiteri de securitate, Marin Pârvulescu şi Vasile Hodiş, acuzati ca l-au ucis pe disidentul antocomunist Gheorghe Ursu, au fost achitaţi de Curtea de Apel Bucureşti. Este o decizie in prima instanta.

Al doilea padurar moare in ultima luna, cel mai probabil ucis de hoţii de lemne. S-a intamplat in Maramures. Sindicatele au cerut in repetate randuri legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic.

Instabilitatea nu incurajeaza medicii sa ramana in tara! Este semnalul de alarma tras de absolventii la medicina dupa ce ministrul Sanatatii a anuntat ca examenul de rezidentiat va fi amanat pentru 8 decembrie. De ce? Pentru ca la Ministerul Educației nu există un ministru care să semneze cele șapte ordine necesare organizării probei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 17 octombrie 2019