Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 18 octombrie 2019

brexit_pixabay.jpg

Vot crucial maine, in Camera Comunelor, pe acordul Brexit
Image source: 
pixabay.com

Vot crucial maine, in Camera Comunelor, pe acordul Brexit. Parlamentul britanic a respins de trei ori precedenta intelegere, încheiata de fostul premier Theresa May. Premierul conservator Boris Johnson le-a cerut deputaţilor să voteze documentul care permite o retragere ordonată a Regatului Unit din UE pe 31 octombrie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ramasitele Reginei-mamă Elena au fost aduse in tara si vor fi  reînhumate maine alături de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Argeş. Despre insemnatatea momentului, am discutat cu istoricul Alina Pavelescu.

Donald Trump a impus Uniunii Europene taxe vamale în valoare de 7,5 miliarde dolari, care afectează, în principal, Spania, Germania, Franţa şi Marea Britanie. Uniunea Europeana avertizează Statele Unite că va veni cu contra măsuri similare.

Si…peste 1500 de părinți au semnat  o petiție online în care cer ministrului Educației eliminarea temelor pentru acasă.  Președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, nu sustine initiativa. Ii ascultam argumentele in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 18 octombrie 2019